divendres, 28 de març del 2008

SESSIÓ 5

En la sessió d’avui hem treballat amb els documents cooperatius de google.com/docs, que són uns documents que es poden compartir amb els usuaris que cadascú vulgui. Trobo que és una eina molt escaient per poder realitzar treballs de manera grupal i conjunta a través de la xarxa. Si hi ha algun company que per qualsevol cosa no ha pogut assistir a la classe, o que viu molt lluny... sempre es pot connectar i poder veure i retocar el que sigui necessari del document que s’ha penjat en aquesta pàgina, permetent així poder col·laborar i tenir-hi accés a qualsevol document, recull o material que es necessiti per poder treballar.

Avui també hem treballat en la cerca i inserció de la mateixa en el nostre blog, de vídeos de caire educatius cercat a través del youtube i del teachertube. On a continuació presento dos vídeos cercats amb els servidors esmentats anteriorment:

TU OPORTUNIDAD

Vídeo que dedico a tots i totes amb tot el meu afecte, espero que us agradi...

Pablo Motos en ofereix des de el seu programa “El hormiguero” una mica de felicitat...

Una molt bona explicació del que és la felicitat...


divendres, 14 de març del 2008

SESSIÓ 4

Un passeig pels portals educatius més importants de la nostra xarxa, les quals ens ofereixen un gran ventall de possibilitats i de recursos educatius on-line pels nostres infants i per la formació del propi professorat. Sempre és bo tenir noves eines per poder treballar!!










A continuació un recull d'activitats amb el seu respectiu comentari sobre les seves característiques i utilització, de la pàgina EDU365:






El Pollet
En aquesta aplicació els infants poden treballar la direccionalitat i l'agilitat a l'hora d'utilitzar el ratolí de l'ordinador. A més com es tracta d'un joc de laberint, és idoni per poder treballar per grups o per parelles on els components guiïn a l'infant en el camí fins a la meta. La presentació és molt graciosa, ja que el cursor del ratolí en aquest cas es converteix en un cuc que el pollet persegueix per tot el recurregut per a finalment poder trobar-s e amb la seva família.



Els Colors
Una part més artística... on poder dibuixar i pintar... Aquest element prensentat és una proposta semblant al CLIC on els infants poden treballar el reconeixement dels colors. Un conjunt de propostes de diferents colors treballats habitualment en aquestes edats És una proposta molt adient per poder consolidar conceptes d'una manera totalment innovadora, i sobretot fora del propi paper o de les fitxes de treball establertes.

FLIPBOOK
Una presentació d'encaixos virtuals que serveix per a treballar l'estructura corporal i el reconeixement d'un mateix. Fa recordar als encaixos de fusta que normalment es presenten com una eina de treball i de joc de manera habitual a l'aula. Amb aquesta proposta és un apropament a una cosa coneguda amb un altre tipus de format.

Un món per un forat
El món per un forat és una sèrie de vídeos, fotografies, dibuixos i activitats interactives pensades per a ser transmeses i visonades per Internet.

L'esquirol
Amb aquesta opció ens permet poder veure una mica més com són aquests animalons tant simpàtics, i fer-lo servir com a una aplicació molt bona per dur a terme un treball de ciències naturals i de reconeixement de l'entorn natural. Un bon recurs que ens ofereix edu365, per a fer-lo servir en les aules dels més petits.



divendres, 7 de març del 2008

SESSIÓ 3

Pissarres digitals??

Si, si pissarres interactives que compleixen amb la mateixa funció que les pissarres convencionals, que funcionen amb les connexions dels propis ordinadors i amb les quals a través d’un llapis especial es poden fer representacions gràfiques, realitzar tot tipus de representacions d’imatges, escriure, esborrar, tornar a escriure... desar els escrits i sobretot poder donar una classe sota un context totalment diferent i emprant el que ens envolta en la nostra societat i el nostre món LES TECNOLOGIES.

Avui en Josep Maria ens ha portat una mostra de com són i de com funcionen, de com un estri tant innovador com es aquest pot formar part del material d’aula com si fos una eina convencional, però...

Tothom ho té al seu abast? Els propis infants poden ser partíceps? La poden utilitzar?

Per desgràcia encara és un element que es pot gaudir en molt poques escoles, encara que per sort ara per ara és una cosa que de mica en mica es va instaurant. Però les que ho tenen, només són els professors/es qui les utilitzen i no permeten l’accés ni el coneixement dels infants “per què es un element nou i molt car, i els infants ho poden fer malbé”. Expressions d’aquest tipus... que per desgràcia no és el primer cop que les escolto, però... per que no els ensenyem a utilitzar-lo de manera que es faci malbé? Si pretenem ensenyar el seu funcionament, per que els infants no ho poden tocar? Per que els equipaments nous van a parar a la sala de professors/es? Situacions d’aquest tipus he viscut en el meu dia a dia, elements nous que han de ser pels infants que estan sota la custòdia dels adults. Situacions que deixen que l’aprenentatge dels infants sigui insuficient per la manca de coneixement de que hi ha altres possibilitats, que no només s’ha d’aprendre el que ja se sap, si no que encara hi ha noves coses per descobrir i aprendre.

AIXÓ NO HO PODEM PERMETRE!!





En la classe d’avui també hem parlat sobre el treball de les TIC que hem de fer, per anar buscant escoles, parelles de treball...

CAL POSAR-SE LES PILES NOIES!!